Spørgsmål og svar

RANDERS SEJLKLUB – YF FLAG MED STJERNE

Fra 375,00 kr. pr. stk.

Nulstil

Beskrivelse

Yacht Flag (Y.F.) er det danske orlogsflag med bogstaverne Y.F. i gyldent broderi (eller påsyet) i den øverste kvadrant. Farven er orlogsrød med hvidt kors.
Motivet, som er i øverste stangfelt, består af YF fra Yacht Flaget dog uden punktummer. der er en 5 takket stjerne mellem Y og F med de to spidser i flugt med underkanten af Y og F som iøvrigt variere i størrelsen efter flaget.
MOTIV.: Der kan leveres med to varianter af motivet, også med to forskellige priser samt leveringstider.
1. variant “påsyet” – Motivet i gul stof påsyes flaget. Denne variant er den billigste, og mest brugte. Der er ingen synlig forskel på forsiden og bagsiden. Leveringstiden er 1-2 uger (efter årstiden).
2. variant “broderet” – Motivet kædestingsbroderes med gylden tråd, er dansk produceret, og broderet nøjagtig som på en foreningsfane. Dette er en lidt dyere variant (i øjeblikket gives 5% rabat), med meget flot til prisen. Der vil være synlig forskel på forsiden og bagsiden (undertråd/overtråd). Leveringstiden er ca. 2-3 uger (bestilles i marts og april dog noget længere pga travlhed på fanefronten).

 

Randers Sejlklub fik tilladelse til at påføre en 5 takket stjerne på YF* (uden punktum med stjerne) flaget af Kronprins Frederik den 27 maj 1889 – Dette flag må kun føres af medlemmer af Randers sejlklub.

 

   

Husk at flaget ikke skal røre vand når det hejses, nedhales osv. så det er vigtigt, at du får den rigtige størelse.
Yachtflaget kan ifølge Statsministeriets bekendtgørelse af 11. oktober 1957, benyttes på sådanne, herboende danske tilhørende dæksbåde, halv dæksbåde, som udelukkende er bestemt til lystfart.
Tilladelsen til benyttelse af yachtflaget bortfalder, hvis fartøjet måtte blive anvendt til fragtfart, passagerfart eller nogen anden art af erhvervsforetagende.
Det første Yachtflag blev hejst for første gang i 1865 af skibsreder H. P. Prior, der havde købt afdøde Frederik VIIs yacht s/s FALKEN i 1864.
Efter at havde udrustet skibet som lystyacht søgte Prior tilladelse til at føre særligt dansk splitflag.
Tilladelsen blev givet ved kgl. resolution af 15. august 1865, der angiver at flaget for danske lystyachter skal bestå af det danske orlogsflag med bokstaverne Y.F. i “guld” i den øverste firkant nærmest masten.
Str. båd / Flag str.
25″ / 42 x 80 cm. – 30″ / 52 x 100 cm. – 35″ / 65 x 125 cm.
40″ / 79 x 150 cm. – 45″ / 92 x 175 cm. – 50″ / 105×200

Du kunne også være interesseret i...