Spørgsmål og svar

ENGLAND UK

Fra 250,00 kr. pr. stk.

Nulstil

Beskrivelse

Storbritanniens flag i den nuværende form, kendt som Union Jack, blev officielt indført 1.1.1801. Det kombinerer det røde georgskors og det hvide diagonale andreaskors, Englands og Skotlands traditionelle nationalflag, med Sankt Patricks røde diagonalkors, oprindelig et familievåben fra 1100-t. Det første unionsflag blev indført i 1606 uden Sankt Patrick-korset, endeligt stadfæstet i 1707 og i brug til og med år 1800. Ved Irlands optagelse i Unionen i 1801 lagde man Sankt Patrick-korset på flaget, som derved fik sit nuværende udseende.

Opbygning af Storbritanniens flag:
I 1801 tilføjedes Skt. Patrickskorset, som på den tid var Irlands flag. For at vise, at Irland ikke skulle betragtes som Skotland overlegent, gjordes Skt. Patrickskorset tyndere, og det dækker kun Skt. Andreaskorset halvt. Denne ordning gjorde flaget asymmetrisk – det er således muligt at hejse det “på hovedet”. Flaget er hejst korrekt, hvis den brede del af Skt. Andrewskorset er over Skt. Patrickskorset i det øverste hjørne tættest på flagstangen. Se de små billeder øverst på siden.
Skt. Georgskorset og Skt. Andreaskorset, Skt. Patrickskorset.:

Tidligere flag fra Storbritannien.:
Storbritanien 1606 – 1801.:

Storbritanniens oversøiske territorier.:
Anguilla  – Bermuda  – British Antarctic Territory  – British Indian Ocean Territory  – British Virgin Islands  – Cayman Islands  – Falkland Islands  – Gibraltar  – Montserrat  – Pitcairn Islands  – St Helena and Dependencies  – South Georgia and South Sandwich Islands  – Turks and Caicos Islands 

Du kunne også være interesseret i...