ENGLAND – SAINT GEORGE’S KORS

Fra 130,00 kr. pr. stk.

Nulstil
Varenummer (SKU): 637-1 Varekategorier: , , ,

Beskrivelse

Sankt Georges Kors, er et rødt kryds på en hvid baggrund, som fra middelalderen blev associeret med Saint George, militærhelgen, og ofte afbildet som korsfarer.
Korstogene brugte det rød-hvide kors flag i sin oprindelse i det 12. århundrede. Det kan have været brugt som banner i republikken Genova allerede i det 13. århundrede. Symbolet er siden blevet vedtaget af den schwabiske liga i pre-reformation det hellige romerske imperium. Det rød-hvide kors brugt udbredt i det nordlige Italien, da symbolet for Bologna, Padua, Genova, Reggio Emilia, Mantua, Vercelli, Alessandria, i stedet hidrører fra et ældre flag, kaldet “Ambrose Korset”, vedtaget af Kommunen i Milano i 1045
Saint George steg også til Englands “protektorens” stilling efter den engelske reformation, og siden den tidlige moderne periode kom hans flag til at blive identificeret som Englands nationale flag. Saint George er også Georgiens skytshelgen, og Georgiens nationalflag (2004) viser en kombination af Saint George’s cross og Jerusalem-korset.

Du kunne også være interesseret i...

  • ENGLAND (SE STORBRITANNIEN)

  • GEORGIEN

    Fra 131,25 kr. pr. stk.
  • SKOTLAND – SCT. ANDREWS KORS

    Fra 12,50 kr. pr. stk.