ANDORRA

Fra 175,00 kr. pr. stk.

Nulstil

Flagets oplysninger

AFSENDES: 2 – 3 dage

FRA/ÆNDRET: 1866
OFFICIEL NAVN: Fyrstendømmet Andorra
LOKAL NAVN: Principat d’Andorra
FRANSK NAVN: Andorre
PMS FARVER: Rød 485c, yellow c, blå 300c

Størrelse og montering

STØRRELSE 7:10 (L x H i cm).:

50×35 – 75×53 – 100×70 – 125×88 – 150×105 – 175×123 – 200×140 – 225×158 – 250×175 – 275×193 – 300×210 – 325×228 – 350×245 – 375×263 – 400×280

MONTERING:
En løbegang i størrelserne op til 50 cm lang:
To snorløkker i størrelserne fra 50 til 100 cm lang:
To flagkroge i størrelserne fra 125 cm lang:

Beskrivelse

Andorras flag

Et lille land beliggende på skråningerne af Pyrenæerne mellem de franske og spanske grænser. Flaget bruger det lodret opdelte design af det franske flag, mens det også bruger det spanske flags røde og gule farver. Emblemet i midten er en miter og en crosier, der symboliserer den spanske biskop Urgell, som var den historiske figur i Andora Fyrstendømmet. De tre farvede flag blev brugt i 1866, og det nuværende flag med sit nationale emblem blev etableret som det nationale flag i 1996.

Selvom de tre lodrette striber i første omgang kan synes at være af samme bredde, er den midterste gule stribe lidt bredere end de andre to, så forholdet mellem stribe bredderne er 8:9:8. Flagets forhold er 7:10.

Designet er relateret til Frankrigs, Spanien, Catalonien og Foixs flag, de lande, der historisk er forbundet med det lille land. Et flag med tre søjler ligner den franske tricolor, mens iden med en bredere midterstribe kan noteres til  det spanske flag. De blå og røde farver af det Andorransk flag findes også i det franske flag, rød og gul også farverne i det catalanske flag (som det gamle kongelige symbol på Aragons krone) og armene i den gamle County of Foix (i øjeblikket en del af Frankrig). Fra 1806 til 1866 var Andorra flag et lodret todelt flag, bestående  af gul og rød. Mottoet i våbenskjoldet i midtstriben Virtus Unita Fortior betyder “Virtue United er Stronger” (Virtue United er stærkere).
Designet ligner flagene i Rumænien, Moldova og Chad. Alle disse er lodret stribet bestående af blå, gul og rød, men i modsætning til Andorra har deres flag alle stribe af samme bredde.

Hvor ligger landet

Location of Andorra

Beskrivelse af design og farver

Crest image Kombination af emblemer af biskoppen og Foix familien
Blue and yellow and red image Blå, gul, rød… Da landet tidligere var under Frankrigs og Spaniens kontrol,
farver på begge landes flag bruges

Design

Statsflag

Andorra Stat.:

Flere produkter fra dette land

Klik på produktet herunder, for at se hvad det også kan leveres fra denne nation. Du kommer nu direkte til siden:

BordflagBordflag stat

Her kan du give Klauber-Flag og hjemmesiden RIS eller ROS

Tidligere flag

Tidligere flag fra Andorra.:
Andorra 1806 – 1866.:

Andorra 1806.:

Lokalflag

Her ses nogle af landets lokalflag. Ikke alle vises, og de vises ikke nødvendigvis i alfabetisk rækkefølge. Denne og andre sider opdateres løbende. Er der et lokalflag du mangler, så kontakt Klauber-Flag. Jeg skal derefter se hvad jeg kan gøre.

Ordino:

[Ordino Parish (Andorra)]

Canillo:

[Canillo Parish (Andorra)]

La Massana:

[La Massana Parish (Andorra)]

Andorra la Vella:

Escaldes-Engordany:

[Escaldes-Engordany Parish (Andorra)]

Sant Julià de Lòria:

[Sant Julià de Lòria Parish (Andorra)]

Billeder af flaget

Billede af Andorras flag Andorras flag skyggebillede Andorras flag præger billede Andorras flag drop skyggebillede Andorras flag flimrende billede Andorras flag flimrende gradueringsbillede Andorras flag flimrende gradueringsskyggebillede Andorras flag håndskrevet billede
Andorras flag billede [halvkugle]Billede af Andorras flag [Knap]Billede af Andorras flag [Cube]Billede af Andorras flag [Heart1]Billede af Andorras flag [Heart2]Billede af Andorras flag [Pin]Billede af Andorras flag [Rund nål]Billede af Andorras flag [Bølge]

Du kunne også være interesseret i...