MACAO – BORDFLAG

Fra 130,00 kr. pr. stk.

Nulstil
Varenummer (SKU): N/A Kategorier: ,

Beskrivelse

Regionalt flag fra Den specielle administrative region Macau i Folkerepublikken Kina (kinesisk: 中華人民共和國 澳門 特別 行政區 區 旗; portugisisk: Bandeira regional da Região Administrativa Especial de Macau da República Populær da Kina) er lysegrøn med en lotusblomst over den stiliserede Governador Nobre de Carvalho-broen og vandet i hvidt, under en bue med fem gyldne femtakket stjerner: en stor stjerne i midten af ​​buen med to mindre stjerner på hver side af den store stjerne.
Lotus blev valgt som Macau’s blomsteremblem. Guvernøren Nobre de Carvalho-broen er en bro, der forbinder Macau-halvøen og øen Taipa. Broen er et af de mest genkendelige vartegn for territoriet. Vandet under lotus og broen symboliserer Macaus position som en havn og dens rolle, der spilles i territoriet. De fem fempunkede stjerner gentager designet af Folkerepublikken Kinas flag og symboliserer forholdet, som Macau har med sin suveræne stat.
I henhold til Macau’s grundlæggende lov er Macau’s regionale flag et grønt flag med fem stjerner, lotusblomst, bro og havvand. Denne lov vedtog også “Bortset fra at vise Flag fra Folkerepublikken Kina, kan Macao’s særlige administrative region også bruge et regionalt flag.”

OBS.: Macao’s flag design, ligner meget Adidas’s logo.: