Spørgsmål og svar

MEXICO

Fra 775,00 kr. pr. stk.

Nulstil
Varenummer (SKU): N/A Kategorier: ,

Beskrivelse

Mexicos flag (spansk: Bandera de México) er en vertikal tricolore af grøn, hvid og rød med det nationale våbenskjold ladet i midten af ​​den hvide stribe. Mens farverne har ændret sig over tid, blev disse tre farver vedtaget af Mexico efter uafhængighed fra Spanien under landets uafhængighedskrig og det efterfølgende første mexicanske imperium. Størrelsen på ​​våbenskjoldet blev senest revideret i 1968, men det overordnede design er blevet brugt siden 1821, da Første National Flag blev oprettet.
Rød, hvid og grøn er farverne i den nationale hær i Mexico. Det centrale emblem er det mexicanske våbenskjold, der er baseret på Aztec-symbolet for Tenochtitlan (nu Mexico City), centrum af Aztec-imperiet. Det minder om legende om en ørn, der sidder på en kaktus, mens de fortærer en slange, der signalerede til aztekerne, hvor de skulle finde deres by Tenochtitlan. Et bånd i de nationale farver er i bunden af ​​våbenskjoldet. Flagskabet har gennem hele historien ændret sig flere gange, da designet af våbenskjoldet og flag forholdene er blevet ændret. Men våbenskjoldet har haft de samme træk hele vejen igennem: En ørn, der holder en slange i sin klo, ligger på toppen af ​​en stikkende pærekaktus; Kaktusen ligger på en klippe, der stiger over en sø. Våbenskjoldet stammer fra en aztec-legende, at deres guder fortalte dem at bygge en by, hvor de ser en ørn på en nopal, der spiser en slange, som nu er Mexico City.
Den nuværende lov om nationale symboler, loven om nationale våben og flag,og som styrer brugen af ​​det nationale flag, har været på plads siden 1984. Det nuværende nationale flag bruges også som den mexicanske flåde ensign af skibe registreret i Mexico .

Du kunne også være interesseret i...