JYLLAND

Fra 350,00 kr. pr. stk.

Nulstil

Beskrivelse

Jylland har siden 1975 haft sit eget flag Den Jydske Fane. Fanen er designet af billedkunstner Per Kramer, som selv har rejst rundt i Jylland for at teste fanen i forskellige landskaber. Han var ved den tilsandede kirke i Skagen, i Gjern Bakker, Kalø Slotsruin, Himmelbjerget, Århus Domkirke og ved vesterhavets klitter samt den midtjyske lyng.
Fanens to blå striber illustrerer havet omkring Jylland, den rødbrune symbolisere hedens lyng og den grønne farve de jydske skove. Korssværet i midten, og takkerne i fanens forkant, er symbolbeskrivelsen for den jydske kampvilje. Det er med fuld overlæg at Per Kramer staver “Jydske” med “d”, det er der fortid og nutid mødes.
Ifølge Per Kramer bør den jydske fane veje fra en afbarket hasselkæp, med en død krage i toppen (se det lille foto herover).
Fanen er opbygget i kvadratiske felter, således at højden består af 5 kvadrater, og længden af 7 kvadrater pluds den takkede forkant. Hver af disse spidser har en længde på 4/5 af et kvadrat. Læs beskrivelsen herunder, som henviser til kvadrater.:
1. linie.: 7 blå+spids. 2. linie.: 2 grønne+1 rødbrun+4 grønne+spids. 3. linie.: 7 rødbrune+spids. 4. linie.: Som linie 2. 5. linie.: Som linie 1.

BEMÆRKNINGER.: Klauber-Flag er godkendt af Per Kramer personligt til at producerer Den Jydske Fane.

Herunder ses kragen som erstatter flagknoppen.:

Du kunne også være interesseret i...