CHRISTIANIA

Fra 215,00 kr. pr. stk.

Nulstil

Beskrivelse

Christianias flag er det flag, Fristaden Christiania symboliseres med brug af.
Flaget er rødt med tre gule prikker. Der er flere bud på, hvorfor flaget ser ud som det gør, men en tidligere indbygger i Christiania, Paul Tempels, har fortalt denne historie om flagets tilblivelse: I efteråret 1971, da Christiania var ganske nyt, var Paul og hans kæreste lige flyttet til Fredens Ark på Christiania. Hver dag stoppede en turistbus foran deres hjem, og derfor besluttede Paul at lave et navneskilt til fristaden, sammen med sin landsmand, hollænderen Herman.
Paul og Herman tog til et sted, der hedder Mælkebøtten i dag. Der fandt de en gammel dør, en spand gul maling, og en større spand rød maling, som de valgte at bruge til skiltet. De malede døren rød, da der var mest rød maling, og skrev “Christiania”, med gul skrift. Men da bogstaverne blev for tynde, valgte de at gøre de tre prikker over i’erne i “Christiania”, større. Skiltet blev fastgjort til flagstangen ved Fredens Ark. På den finske nationaldag havde en gruppe finner drukket sig i hegnet, og kom til at køre ind i flagstangen, og skiltet blev derfor flyttet til Tinghuset, omtrent midt i Christiania, hvorfra det originale skilt næsten ikke flyttet sig siden.
For at beholde flagets oprindelige identitet, leveres flagene i dag, som de første flag i 1970 erne med påsyet prikker, da det skal se “hjemmelavet” ud.

Du kunne også være interesseret i...