Spørgsmål og svar

ZAMBIA

Fra 630,00 kr. pr. stk.

Nulstil

Beskrivelse

Zambias flag er nationale flaget. Det blev vedtaget på uafhængighed den 24. oktober 1964. Før det var Zambia det britiske protektorat i Nord Rhodesien og brugt en Blåt dug som dets flag.
Det nuværende flag bruges som både nationalt flag og civil flag. Det er grønt med en orangefarvet afrikansk fiskeørn i flyvende over en rektangulær blok med tre lodrette striber, farvet, fra venstre mod højre: rød, sort og orange. Placeringen af ​​ørn og blok af striber ved forkanten er bemærkelsesværdigt, da de fleste emblemer og anordninger på flag er placeret i midten eller på stangsiden. De farver, der anvendes i Zambias flag, er rige på symbolik. Grøn står for landets frodige flora, rød for nationens kamp for frihed, sort for det zambiske folk og orange for landets naturlige ressourcer og mineralformue. Desuden er ørnen, der flyver over de farvede striber, beregnet til at repræsentere folks evne til at rejse sig over landets problemer.
Det zambiske flag blev lidt modificeret i 1996. Grønne skygge, der blev brugt i 1964-flaget, blev erstattet med en lysere og lysere grøn, og ørnen var lidt ændret for at være mere som den, der blev brugt i det zambiske våbenskjold.

Flagets design.:

Tidligere flag fra Zambia.:
Zambia tidl. Rhodesia 1953 – 1963.:

Zambia tidl. Nord Rhodesia 1939 – 1953.:

Du kunne også være interesseret i...