WALES

Fra 610,00 kr. pr. stk.

Nulstil

Oplysninger

AFSENDES: 10 – 12 dage

FRA/ÆNDRET: 1953
OFFICIEL NAVN: Wales
LOKAL NAVN: Cymru
FLAGETS NAVN: Y Ddraig Goch (“Den røde drage”), Wales
PMS FARVER: Rød 186c, grøn 354c, hvid

Generelle oplysninger om flaget finder du ved at klikke her: England UK

Størrelse og montering

STØRRELSE 2:3 (L x H i cm).:

50×34 – 75×50 – 100×67 – 125×84 – 150×100 – 175×117 – 200×134 – 225×150 – 250×167 – 275×184 – 300×200 – 325×217 – 350×234 – 375×250 – 400×267

MONTERING:
En løbegang i størrelserne op til 50 cm lang: 
To snorløkker i størrelserne fra 50 til 100 cm lang: 
To flagkroge i størrelserne fra 125 cm lang: 

FORHOLD: 3:5 (eks.: 300 x 180 cm) er den officielle, men der leveres primært i størrelse 2:3 uden for Wales.

Beskrivelse

Wales’ flag kaldes “Den røde drage” (engelsk: “The Red Dragon”, walisisk “Y Ddraig Goch”). Det består af en rød drage, passant, på et grønt og hvidt vertikaldelt felt. Da det er en heraldisk drage findes der ikke en standardiseret form, og der findes derfor forskellige udformninger i brug.
Flaget fik officiel status i 1959. Opfattelsen om, at den røde drage har været knyttet til Wales i århundreder, er en retrospektiv konstruktion baseret på moderne walisisk nationalisme. Det har været hævdet at flaget er det ældste nationalflag som fortsat er i brug, noget som er i tråd med nationalistiske ønsker om at kunne følge den walisiske nation så langt tilbage i historien som mulig. Flagets oprindelse går dog ikke længere tilbage end begyndelsen af 1900-tallet.
En plausibel teori er, at det var romerne som bragte dragesymbolet med sig gennem standarderne kavaleriet bar, men det kan også være endnu ældre. Dragen er kendt som symbol i en række forskellige sammenhænge, i og udenfor Storbritannien. Den ældste dokumenterede forekomst af dragen i walisisk sammenhæng finder man i Historia Brittonum fra omkring 830. Dragen er her et litterært motiv. Det er denne reference, som walisiske nationalister, i moderne tid har hentet frem som symbol for Wales og som benyttes som belæg for det walisiske flags angivelige mere end tusindårige historie.
Dragen er også knyttet til kong Arthur, både ved, at han skal have brugt den som symbol og fordi en af profetierne om Merlin fortalte om en kamp mellem en rød og en hvid drage. Den hvide dominerede længe kampen, men til sidst vandt den røde. Dette udlægges som en profeti om kampen mellem keltere og angelsaksere.
Det walisiske flag er det eneste af flagene tilhørende en home nation, som ikke indgår i Union Jack. Dette skyldes, at Wales ikke havde nogen selvstændig stilling som land, da unionen blev indgået og unionsflagene blev til. Wales var fuldstændig indlemmet i England og var således repræsenteret ved Englands flag, mens Skotland og Irland var selvstændige nationer. Senere ønsker om at føre Wales ind i unionsflaget stødte på praktiske problemer, da de øvrige landes flag er korsflag.
Dragen er ikke ualmindelig i europæisk heraldik og genfindes i en række våben og flag for byer, kommuner og regioner. I England findes dragen også i våbene for Wessex og Somerset. Bhutan er det eneste selvstændige land som har en drage i sit nationalflag.

Tidligere flag

Flaget har hvid bund:

 

Flere produkter fra dette land

Klik på produktet herunder, for at se hvad det også kan leveres fra denne nation. Du kommer nu direkte til siden:

BordflagDekorationsflagPapirflagKageflag –  Hurraflag i stof

Her kan du give Klauber-Flag og hjemmesiden RIS eller ROS

Lokalflag

Her ses nogle af landets overordnede lokalflag. Ikke alle vises, og de vises ikke nødvendigvis i alfabetisk rækkefølge. Denne og andre sider opdateres løbende. Er der et lokalflag du mangler, så kontakt Klauber-Flag. Jeg skal derefter se hvad jeg kan gøre.

Anglesey:

[Flag of Anglesey, Wales]

Caernarfonshire:

[Flag of Caernarvonshire, Wales]

Cardiff:

[Flag of Cardiff, Wales]

Carmarthen:

[Carmarthen, Wales]

Carmarthenshire:

[Carmarthenshire Local Government Area, Wales]

Craig-y-Dorth:

[Flag of Craig-y-Dorth, Wales]

Flintshire:

[Proposed Flag of Flintshire, Wales]

Glamorgan:

[Flag of Glamorgan, Wales]

Gwynedd:

[Gwynedd Local Government Area, Wales]

Pembrokeshire:

[Pembrokeshire]

Caldey Island:

[Flag of Caldey Island, Wales]

Hay-on-Wye:

[Hay-on-Wye]

Merioneth/Meirionnydd:

[Flag of Merioneth, Wales]

Monmouthshire:

[Flag of Monmouth, Wales]

Tywyn:

[Tywyn]

 

Du kunne også være interesseret i...