Tilbud

NATO

Fra 130,00 kr. pr. stk.

Nulstil
Varenummer (SKU): 4651 Varekategorier: , , , ,

Beskrivelse

NATO’s flag er det officielle flag for den internationale forsvarsalliance NATO. Det er opbygget af en marineblå baggrund (Pantone 280) med en hvid kompasrose ovenpå, hvorfra der udgår fire hvide linjer. Flaget blev indført 14. oktober 1953.

NATO (engelsk: North Atlantic Treaty Organization) eller på fransk: OTAN (Organisation du Traité de l’Atlantique Nord) er en international organisation for politisk og militært forsvarssamarbejde omkring den nordlige del af Atlanterhavet, som blev etableret i 1949 med de allierede krigspartnere USA, Storbritannien og Frankrig som de drivende kræfter.
Landene er forpligtet til at forsvare hinanden i tilfælde af, at de skulle blive angrebet. Derudover arrangerer NATO ofte større, militære øvelser for medlemslandene. NATO deltager desuden med styrker i krigshærgede lande, fx Afghanistan.
Da man etablerede NATO, var der 12 lande med. Disse lande var Belgien, Canada, Danmark, Frankrig, Holland, Island, Italien, Luxembourg, Norge, Portugal, Storbritannien og USA. Senere er NATO blevet udvidet med flere medlemslande. Den sidste store udvidelse skete i 2004, hvor blandt andet en række af de tidligere Warszawapagt-lande blev indlemmet i NATO.

Du kunne også være interesseret i...

 • Tilbud

  EU

  Fra 12,50 kr. pr. stk.
 • Tilbud

  FN

  Fra 12,50 kr. pr. stk.
 • Tilbud Dannebrogs flag fra Klauber-Flag

  DANMARK

  Fra 3,75 kr. pr. stk.