Spørgsmål og svar

KASAKHSTAN

Fra 775,00 kr. pr. stk.

Nulstil
Varenummer (SKU): N/A Kategorier: ,

Beskrivelse

Kasakhstans flag er lyseblåt med en gul sol med 32 stråler og en steppeørn i midten og et gult nationalornament langs stangsiden. Flaget blev indført 4. juni 1992 og er i størrelsesforholdet 1:2.
Flagets karakteristiske lyseblå farve har både en historisk, men også en symbolsk forklaring. Symbolsk står den blå farve for fred, stilhed og velvære. Farven står også for den store åbne himmel som Kasakhstans traditionelle nomadiske befolkning har levet under. Steppeørnen i midten af flaget er ligeledes en reference til Kasakhstans åbne sletter. Den blå farve begrundes historisk med, at kasakhernes historie kan følges tilbage til den blå horde, et tyrkisk-mongolske khanat som opstod omkring 1227 og udgjorde en del af det mongolske rige. Den blå horde fik sit navn fordi den førte et blåt banner. Solen i midten af flaget har 32 stråler. Solen og ørnen står sammen for frihed og høje idealer. Flaget er tegnet af Sjaken Nijazekov.
Ornamentet på stangsiden er baseret på et traditionelt kasakhisk mønster. Sådanne nationalornamenter findes i nogle flag i lande som tidligere hørte under Sovjetunionen, eksempelvis i Hviderusland eller Tjetjeniens flag.

Tidligere flag fra Kasakhstan.:
Under sovjet styre.:

Du kunne også være interesseret i...