Spørgsmål og svar

FINLAND 2 STRIBET – VIMPEL

Fra 217,50 kr. pr. stk.

Nulstil
Varenummer (SKU): N/A Kategorier: ,

Beskrivelse

Finlands flag blev officielt antaget ved lov 29.05.1918. Selvom landets heraldiske farver er rød og gul, ønskede mange finner et flag med andre farver. Idéen til farverne hvid og blå skal være opstået inden for frihedsbevægelserne mod Rusland i 1800-t., og på forslag af digteren Zacharias Topelius, der tolkede dem som symbol på Finlands snedækkede vidder og søer, blev de inddraget i flagets udformning. Korset skal vise landets tilknytning til de andre nordiske lande. Skitsen til det blåhvide flag er udført af kunstnerne Eero Snellman og Bruno Tuukkanen.
Under svensketiden var det svenske flag Finlands flag, lige som det i perioden under det russiske kejserdømme var det russiske flag, som var Finlands flag.

BEM. TIL FLAGET: Det er ved finsk lov bestemt, at det er forbudt at vise foragt for flaget eller at anvende det på en ikke respektfuld måde. Det er ikke tilladt at fjerne et flag fra dets flagstang uden ejerens samtykke. Enhver, der bryder disse regler, vil kunne retsforfølges for udvist dis respekt for flaget.

Der kan også leveres vimpler og stander, herunder ses en stander med kors, vimplen leveres stribet UDEN kors.:

Tidligere flag fra Finland.:
Finland (1920-1978) Kun blå farve blev ændret..:

Finland State Flag (1920-1978).:

Du kunne også være interesseret i...