Spørgsmål og svar

DANMARK – STATS FLAG (Dannebrogsrød)

Fra 550,00 kr. pr. stk.

Nulstil
Varenummer (SKU): N/A Kategori:

Beskrivelse

Splitflag eller stutflag. Af flere omgange blev det ved kongelige resolutioner bestemt, at Dannebrog som splitflag var forbeholdt Kongen og dennes skibe. Den første kgl. resolution blev udstedt af Christian IV den 20. maj 1635. Heri blev det bestemt, at koffardiskibe (handelsskibe) fremover skulle føre Dannebrog som Stutflag, dvs. et flag uden splitter. Det er i dag det flag vi til daglig kalder Dannebrog. En lang række forordninger og cirkulærer måtte dog gennem de næste mange hundrede år udsendes for at indskærpe dette påbud. Forholdene i Middelhavet omkring 1750 med mængder af sørøverier mm. fra bl.a. de nordafrikanske stater gjorde, at der 25. marts 1757 blev udstedt en ny Kgl. Forordning. Forordningen bestemte, at danske koffardi-skibe, der sejlede til Gibraltarstrædet og Middelhavet, skulle vise Stutflaget med det kongelige ciffer i midten af flaget. Den praktiske begrundelse for forordningen var desuden at undgå at forveksle det danske flag med Maltas. Stutflaget med de kongelige monogrammer førtes af danske handelsskibe indtil 1867.

Splitflag i Nylon/uld kan leveres mod bestilling og prisen er ca. den dobbelte (nylon/uld flag tages ikke retur, og der er ingen reperation på disse).
Såfremt du som privatperson, firma, forening eller lignende, ønsker at få dit/jeres monogram på et splitflag, har jeg af Justitsministeriet fået følgende oplysninger.:
Der skal fremsendes en skriftlig ansøgning til Hendes Majestæt Dronning Margrethe, som er den eneste der kan godkende eller tillade dette.

Splitflagets design.:

Du kunne også være interesseret i...