ANDORRA STAT

Fra 130,00 kr. pr. stk.

Nulstil

Beskrivelse

Nationalflaget for Fyrstendømmet Andorra (catalansk: Bandera d’Andorra) blev vedtaget i 1866. Flaget er et lodret stribet flag bestående af blå, gul og rød striber. Andorra Stats flag har stats våbnet i midten. Selvom de tre lodrette striber i første omgang kan synes at være af samme bredde, er den midterste gule stribe lidt bredere end de andre to, så forholdet mellem stribe bredderne er 8:9:8. Flagets forhold er 7:10.
Designet er relateret til Frankrigs, Spanien, Catalonien og Foixs flag, de lande, der historisk er forbundet med det lille land. Et flag med tre søjler ligner den franske tricolor, mens iden med en bredere midterstribe kan noteres til  det spanske flag. De blå og røde farver af det Andorransk flag findes også i det franske flag, rød og gul også farverne i det catalanske flag (som det gamle kongelige symbol på Aragons krone) og armene i den gamle County of Foix (i øjeblikket en del af Frankrig). Fra 1806 til 1866 var Andorra flag et lodret todelt flag, bestående  af gul og rød. Mottoet i våbenskjoldet i midtstriben Virtus Unita Fortior betyder “Virtue United er Stronger” (Virtue United er stærkere).
Designet ligner flagene i Rumænien, Moldova og Chad. Alle disse er lodret stribet bestående af blå, gul og rød, men i modsætning til Andorra har deres flag alle stribe af samme bredde.

Andorras tidligere flag:

 Andorras flag design, bemærk at den gule stribe er bredere end den blå og den røde. Her er det officielle vandrette forhold: 32+36+32

Andorra civil

Andorra 1806 – 1866

Andorra 1806

Du kunne også være interesseret i...

 • ANDORRA

  Fra 130,00 kr. pr. stk.
 • Tilbud

  FRANKRIG

  Fra 12,50 kr. pr. stk.
 • Tilbud

  SPANIEN

  Fra 12,50 kr. pr. stk.